Предложението за промяна на националния празник доведе до редица брожения и

...
Предложението за промяна на националния празник доведе до редица брожения и
Коментари Харесай

Петър Витанов обяви, че целта им е била изпълнена, защото няма да има промяна на националния празник

Предложението за смяна на националния празник  доведе до редица брожения и даже беше основан Инициативен комитет за произвеждането на референдум по въпроса. Негов ръководител е Петър Витанов , който е евродепутат. Той изясни пред „ БНР “, че хората са се организирали с единствената цел да бъде непокътната датата на националния празник на България. 

В окончателните текстове смяна на националния празник няма да има и по тази причина Витанов го регистрира като триумф. Според него има червени линии, които ръководещите просто тестват дали могат да бъдат преминати. 

Витанов изясни още, че са били събрани подписи от всеки един регионален град в България . На места на инициативния комитет са помагали даже и представители на Движение за права и свободи и ГЕРБ. Според него тази идея е надпартийна. Събраните подписи досега били сред 200 000 и 300 000

Инициативният комитет щял да се събере, с цел да реши какво ще бъде правено с тази подписка, само че основната му цел към този момент била изпълнена . Според Витанов законът за референдумите бил изработен по този начин, че да не работи и по този метод присъединяване на жителите да бъде сведено до най-малко

По време на събирането на подписите имало доста гласове, които даже призовавали да бъде основана политическа партия . Имало упования в тази посока и към президента, тъй като той се бил обособил като някаква форма на опция. Витанов е на мнение, че няма да има политически вакуум, тъй като той ще бъде напълнен. 

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР